Werk in opdracht - Foto’s van kastjes

Een close-up van een van de kastjes, alle profielen zijn op maat gemaakt.

klik op de foto voor meer

Alle drie de kastjes op een rij. Ze zijn allemaal gemaakt van duurzaam FSC gecertificeerd hout. De lades zijn voorzien van zelfgemaakte houten ladegeleiders met dubbele glijlatten. Alles is geschilderd met watergedragen milieuvriendelijke krijtverf zonder toeslagstoffen. Een strakker ontwerp met watergedragen lakverf is ook mogelijk.

Ik werd gevraagd om foto’s te maken van kastjes door Dick Wisselink Klus en timmerbedrijf. Hij is een meubelmaker en timmerman uit Haarlem en hij maakt handgemaakt houten meubelen op bestelling. Hij heeft veel ervaring met het werken met hout en hij kan zich makkelijk aanpassen aan verschillende stijlen en wensen.

Het was makkelijk om met hem te werken, hij was duidelijk in zijn wensen en ik kreeg de tijd om de foto’s te schieten. Voor mij was het interessant om foto’s van kastjes te maken, het is iets wat ik nog niet eerder gedaan had. Tijdens het process heb ik bij geleerd over belichting, kleurconsistentie en welke invloed de omgeving heeft op dit soort foto’s. Wij zijn beide tevreden over het resultaat en ik kan mijn nieuw opgedane kennis meenemen naar de volgende opdracht.

Als je wilt zien wat Dick Wisselink nog meer maakt en doet, kijk dan op zijn website en facebook pagina.

Amsterdam,
Nederland

Weg in Portugal

Typische Portugese tegeltjes, azulejos, met een een open deur. Je kan deze tegeltjes genaamd azulejos door het hele land vinden, een van de functies is het controleren van de temperatuur in huis.

klik op de foto voor meer

Een kleine groentewinkel genaamd Rui das Frutas Frescas op de hoek van Rua da Constituição in Porto. In Portugal is het heel gebruikelijk dat je groente en fruit koopt in dit soort winkeltjes. Rua de Santa Cruz do Castelo is een van de vele steegjes in de wijk Alfama in Lissabon. In deze wijk zijn erg veel oude huizen die op een steile helling gebouwd zijn, dit geeft Alfama een doolhof achtige uitstraling. Mooie lichtval op een huis op een binnenplaats. Het is misschien niet de meeste romantische foto’s maar de roest en de vergane verf in combinatie met de klimop geeft het een atmosfeer die Portugal goed vertegenwoordigd.

Deze zomer, 2016, ging ik voor een paar weken naar Portugal. Samen met Mathilde Baillarger reisden wij door het land en leerden wij over de Portugese cultuur. Wij hebben een aantal grote steden bezocht, reden over het platteland en hebben genoten van de gastvrijheid van de locale bevolking. Tijdens deze reis probeerde ik Portugal te fotograferen zoals ik het aantrof. Zonder enige beperking of verplichting probeerde ik interessante beelden te maken en sommige van deze foto’s wil ik graag met jullie delen. Misschien laat ik in de nabije toekomst nog meer van Portugal zien.

Amsterdam,
Nederland

Gee Up, is een verhaal over William (muziek door Kindness)

Gee up is een verhaal over een jongen, William, hij en zijn vriendin zijn recent uit elkaar gegaan. In een uiterste poging het plezier in zijn leven terug te vinden begint hij te drinken bij de lokale bar. Het moment dat hij meer dronken begon te worden begon hij zich ook depressiever te voelen over de hele situatie. Als hij uit de bar vertrekt geeft hij nergens meer om, alleen hij en zijn fles zijn nog over. Na een tijdje verdwijnt hij in de verte, waarschijnlijk zien we hem nooit weer.


Geregisseerd door Pim Wisselink
Geschreven door Thomas van der Fange, Laurens Kruse and Pim Wisselink
Muziek: Gee Up van Kindness

Haarlem,
Nederland

1 2