Expositie - People

Mensen kijken tijdens de tentoonstelling in Sexyland naar Social Mirrors.

klik op de foto voor meer

Mensen kijken tijdens de tentoonstelling in Sexyland naar Social Mirrors. Mensen kijken tijdens de tentoonstelling in Sexyland naar Social Mirrors. Mensen kijken tijdens de tentoonstelling in Sexyland naar Social Mirrors. Mensen kijken tijdens de tentoonstelling in Sexyland naar The 178 faces of Amsterdam. Mensen kijken tijdens de tentoonstelling in Sexyland naar The 178 faces of Amsterdam. Mensen kijken tijdens de tentoonstelling in Sexyland naar The 178 faces of Amsterdam. De tentoonstelling vondt plaats op 6 augustus 2017 in Sexyland took place at Sexyland.

Op 6 augustus organiseerde ik samen met Mathilde Baillarger een tentoonstelling bij Sexyland in Amsterdam. De tentoonstelling hete People. Het bestond uit twee gedeeltes, een deel werd door mij gedaan en het andere door Mathilde. Met deze tentoonstelling schetste Mathilde en ik een beeld van de culturele diversiteit in Amsterdam door aandacht te besteden aan zowel de verschillen als de overeenkomsten.

Mijn deel van de tentoonstelling was de serie Social Mirrors. De serie gaat over onze hedendaagse communicatie in de openbare ruimte. Bijna iedereen die onderweg is gebruikt ieder moment dat het ook maar even kan om via zijn smartphone in contact te komen met andere mensen. De serie is een zoektocht naar het antwoord op de vraag waarom mensen de behoefte hebben om hun smartphone te gebruiken als zij onderweg zijn. Voor meer info over Social Mirrors kan je kijken bij Social Mirrors in mijn portfolio.

Mathilde presenteerde haar project, The 178 faces of Amsterdam. Het is een collectie van borduurwerken die de grote diversiteit van nationaliteiten van de inwoners van Amsterdam benadrukt. Amsterdam is op het moment de meest kosmopolitische stad in de wereld, gekeken naar het aantal nationaliteiten dat in de stad woont. Het is dit facet van de stad, vaak onderschat door de inwoners van Amsterdam zelf, wat de kern van haar project is. Plaats de toeschouwer tegenover dit multiculturalisme. Voor meer info over The 178 faces of Amsterdam kan je terecht op Mathildes website.

Amsterdam,
Nederland

Werk in opdracht - Boek presentatie

De kuur van Emily Kocken is in 2017 uitgegeven door Querido.

klik op de foto voor meer

Na haar voordracht feliciteert Josje Kraamer Emily Kocken met haar nieuwe boek. Kees ’t Hart tijdens zijn voordracht. Na de presentatie konden de eerste exemplaren gekocht worden, veel mensen maakten daar gebruik van. Emily Kocken was druk bezig met het signeren van alle zojuist gekocht boeken.

Afgelopen dinsdag werd het nieuwe boek van Emily Kocken, De kuur, gepresenteerd in Athenaeum Boekhandel Spui. Met onder andere zang van Naomi Inez en voordrachten van Josje Kraamer (redacteur van Querido), Kees ’t hart en Emily Kocken zelf was het een goed gevulde en gezellige avond.

Over De kuur
Zakenman Yves Altman is al zijn hele leven in de greep van de beroemde roman De Toverberg. Het huis dat hij bewoont met vier volwassen kinderen uit twee huwelijken ademt de geest van Art Nouveau. Samen met zijn nieuwe vriendin en zijn kinderen reist hij af naar Davos, naar de echte toverberg waar Thomas Mann zijn boek schreef. Yves vindt het belangrijk zijn liefde voor De Toverberg met zijn gehele gezin te delen. Vanaf het begin van hun reis gaat alles echter anders dan gepland, verwart iedereen plaats en tijd en lijken er ongrijpbare machten in het spel. Yves heeft een geheime agenda en onderdrukte verlangens van zijn vriendin en zijn kinderen scheppen een dilemma. Kunnen ze nog terug?

De kuur is een zoektocht naar identiteit in de moderne corrupte economische tijd, een duister sexy sprookje en een familiesaga over liefde in alle vormen.

Meer foto's op Facebook

Amsterdam,
Nederland

Portugal #2

Ergens in Porto stond ooit een huis. Het enige wat over is gebleven van dit huis is de afdruk met wat verfresten op het gebouw ernaast. De ramen van het kleine groene, door de zon verlichte, huis op de achtergrond zijn dicht gemetseld, waarschijnlijk is het onbewoond.

klik op de foto voor meer

Dit winkelpand in Rua Antero de Quental in Porto staat waarschijnlijk als sinds 2009 leeg. Deze plek is overgroeid met paars gebloemde planten. De tegels in de hoek waar de twee muren samenkomen is een bewijs dat hier ooit een huis heeft gestaan. Een verlaten gebouw midden in Porto is geen ongebruikelijk aanzicht in de stad in 2016.

Zoals ik zei dat ik misschien zou doen, hier is nog een blog post over Portugal. Deze keer wil ik proberen een beetje over de staat van de gebouwen in Porto te schrijven.

Toen ik deze zomer Porto bezocht was het een van de dingen die direct mijn aandacht trok. Er waren heel veel huizen die eruit zagen als of er jaren niemand in had gewoond. De vervallen huizen waren talrijk. Soms stonden ze naast een goed onderhouden gebouw. Soms was er weinig bewijs dat er ooit een gebouw gestaan heeft. Soms, en dit gebeurde veruit het meeste, was het enige wat in goede staat was of überhaupt nog overeind was de met azulejos ingelegde voorgevel.

Een aantal gebouwen heb ik op Google Maps opgezocht en daar is geen enkele aanwijzing te zien dat er iets is veranderd de afgelopen zeven jaar, terwijl het kan gebeuren dat ze een aantal blokken verderop een appartementencomplex van de grond af aan aan het opbouwen waren. Mogelijk renoveren ze de gebouwen op dit moment niet door geld gebrek. Ik kan alleen maar raden dat de intentie is om de architectonische stijl en de authentieke tegels te bewaren. Als geld daadwerkelijk het probleem is hoop ik dat ze genoeg tijd kunnen kopen om te wachten, anders zou de uitstraling van Porto nogal veel veranderen.

Amsterdam,
Nederland

1 2